Ústečtí trenéři se zúčastnili dne 11.12.2019 školení v Drážďanech

Školení s tématem trenerských kompetencí pořádané ve spolupráci Dynama Dresden a Německé fotbalové asociace proběhlo v prostorách sportovního Gymnázia Dresden. 
Účastníci byli po teoretickém úvodu rozdělení do několika skupin, ve kterých formou workshopu diskutovali o potřebnych vlastnostech úspěšného trenéra, které následně prezentovali dalším skupinám. 

V závěrečné části byla zveřejněna studie klubu Dynamo Dresden, ve které hráči jako respondenti vypovídali o oceňovaných kvalitách trenéra z pohledu hráčů. Nejvíce ceněným faktorem se ukázala především odbornost a schopnost komunikace s hráčem. 

Česká skupina trenérů z FK Ústí nad labem a SK Roudnice prezentovala téma schopnosti vychovávat prostřednictvím sportu i správného člověka a zdůraznila, aby trenérská práce se nezaměřovala pouze a jenom na sport. Jakub Pintrava k tomuto uvedl: "Školení ukázalo, že v českém i německém sportu řeší trenér podobné úkoly, musí umět získat hráče na svou stranu a správnou motivaci je vést ke sportovnímu a lidskému úspěchu. "








Komentáře

Oblíbené příspěvky